Informatie voor zorgprofessionals Nieuws Regiobeeld oncologische zorg in Oost-Nederland
20 oktober 2023

“Hoe kunnen wij als Onco Oost zorgen voor een goede concentratie en spreiding van de oncologische zorg in de regio op basis van de nieuwe volumenormen? De bestuursraad van Onco Oost, die bestaat uit bestuurders en de vertegenwoordigers van de medische staven van de ziekenhuizen, wil een goed antwoord kunnen geven op deze vraag”, vertelt Robert van Schijndel, regiodirecteur Onco Oost. “Daarom laten we door adviesbureau Gupta een regiobeeld maken, met een aantal scenario’s voor de toekomst.”

Gesprek met elkaar

Deze scenario’s worden onder andere gemaakt op basis van de huidige volumecijfers van de ziekenhuizen, de (OK-)capaciteit, de aanwezige specialismen, de reisafstand voor patiënten én de profielen van de ziekenhuizen. Dit is een flinke puzzel. Het regiobeeld met enkele scenario’s gaat ons helpen om het gesprek met elkaar te voeren.

Het doel is om de oncologische zorg in de regio volgens de nieuwe normen met elkaar te regelen. IZA is ingedeeld in verschillende fases. Als regio kijken we echter in één keer naar het gehele palet van de oncologische zorg. Ook willen we goed zorgen voor elkaar: we moeten als ziekenhuizen elkaar helpen en compenseren waar dat nodig is.”

Meer nieuws